Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.urfu.ru/handle/10995/99444
Title: Радиационная чувствительность бактерий, загрязняющих продукты питания
Other Titles: RADIATION SENSITIVITY OF BACTERIA CONTAMINATING FOOD
Authors: Супонькина, А. Н.
Жуковский, М. В.
Кривоногова, А. С.
Щербакова, К. К.
Моисеева, К. В.
Issue Date: 2016
Publisher: УрФУ
Citation: Радиационная чувствительность бактерий, загрязняющих продукты питания / А. Н. Супонькина, М. В. Жуковский, А. С. Кривоногова, К. К. Щербакова, К. В. Моисеева // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов III Международной молодежной научной конференции (Екатеринбург, 16–20 мая 2016 г.). — Екатеринбург : УрФУ, 2016. — C. 606-607.
Abstract: The objectives of our study are: 1) development of methods to study the effects of pulsed electron beams on microorganisms; 2) preliminary study of radiation resistance of microorganisms of interest. Irradiation in this study was conducted on two pulsed accelerators URT-1 and URT-0.5. We investigated the effect on the survival of the bacteria contaminating food (Klebsiella, Citrobacter, Staphylococcus aureus, Salmonella, fungus Aspergillus).
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/99444
Conference name: III Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации»
Conference date: 16.05.2016-20.05.2016
Origin: Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2016). — Екатеринбург, 2016
Appears in Collections:Конференции, семинары

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
fti_2016_379.pdf329 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.