Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/96225
Название: Intermolecular Interaction of Glycyrrhizin with Cholesterol
Авторы: Yakovishin, L. A.
Grishkovets, V. I.
Дата публикации: 2020
Издатель: Уральский федеральный университет
Библиографическое описание: Yakovishin L. A. Intermolecular Interaction of Glycyrrhizin with Cholesterol / L. A. Yakovishin, V. I. Grishkovets // Chimica Techno Acta. — 2020. — Vol. 7, No. 4. — P. 180–185.
Аннотация: The 1:1 molecular complex of licorice triterpene glycoside glycyrrhizic acid (in the form of monoammonium salt) with cholesterol was obtained in 80% aqueous isopropyl alcohol for the first time. The complexation was studied by 13C NMR, UV, and ATR IR-Fourier spectroscopy. The hydrogen bonds and hydrophobic interactions are formed in the molecular complex.
Ключевые слова: TRITERPENE GLYCOSIDES
LICORICE
GLYCYRRHIZIN
GLYCYRRHIZIC ACID
CHOLESTEROL
MOLECULAR COMPLEX
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/96225
Идентификатор РИНЦ: https://elibrary.ru/item.asp?id=44784576
ISSN: 2409-5613 (Print)
2411-1414 (Online)
DOI: 10.15826/chimtech.2020.7.4.08
Сведения о поддержке: This work was carried out in the frame of an internal grant of Sevastopol State University (identifier 30/06-31).
Источники: Chimica Techno Acta. 2020. Vol. 7. № 4
Располагается в коллекциях:Chimica Techno Acta

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
cta-2020-4-08.pdf434,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.