Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.urfu.ru/handle/10995/98788
Title: Исследование воздействия различных доз ионизирующего излучения на тару для производства йогурта
Other Titles: THE RESEARCH OF THE INFLUENCE OF IONIZING RADIATION DIFFERENT DOSES ON THE CONTAINERS FOR YOGURT PRODUCTION
Authors: Ишкова, М. И.
Селезнева, И. С.
Баранова, А. А.
Казаков, А. В.
Issue Date: 2019
Publisher: ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ»
Citation: Исследование воздействия различных доз ионизирующего излучения на тару для производства йогурта / М. И. Ишкова, И. С. Селезнева, А. А. Баранова, А. В. Казаков // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов VI Международной молодежной научной конференции, посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ (Екатеринбург, 20–24 мая 2019 г.). — Екатеринбург : ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ», 2019. — C. 983-984.
Abstract: Radiation treatment of containers and food products is based on the physical and biological effects on the living cell. The using ionizing radiation for the treatment of containers will allow to increasing the yoghurt shelf life. In this work the ionizing radiation effects on the microflora inside the containers for yoghurt production were researched. Glass and PET containers were used in the experiments. The magnitudes of ionizing radiation doses that suppress the growth of microorganisms inside the containers were determined.
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/98788
Conference name: VI Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации», посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ
Conference date: 20.05.2019-24.05.2019
ISBN: 978-5-8295-0640-7
Origin: Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2019). — Екатеринбург, 2019
Appears in Collections:Конференции, семинары

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
978-5-8295-0640-7_2019_598.pdf197,64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.