Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/87954
Title: | Влияние режимов радиационной обработки молока на процессы перекисного окисления липидов |
Other Titles: | INFLUENCE OF IRRADIATION TREATMENT MODES OF MILK ON THE PROCESSES OF LIPID PEROXIDATION |
Authors: | Воинов, B. C. Павлова, О. И. Багно, Е. Д. Баранова, A. A. Voinov, V. S. Pavlova, O. I. Bagno, E. D. Baranova, A. A. |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Уральский федеральный университет |
Citation: | Влияние режимов радиационной обработки молока на процессы перекисного окисления липидов / B. C. Воинов, О. И. Павлова, Е. Д. Багно, A. A. Баранова // II Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации. ФТИ-2015» : тезисы докладов (Екатеринбург, 20–24 апреля 2015 г.). — Екатеринбург : УрФУ, 2015. — C. 304-305. |
Abstract: | Irradiation treatment of milk was performed with a dose range from 1 to 10 kGy in the stream and in the package. In order to estimate the intensity of lipid peroxidation process in irradiated milk the concentration of malonic dialdehyde was evaluated using the spectrophotometric method. The conclusions about the effect of different irradiation treatment modes on intensity of the lipid peroxidation process in milk were formulated. |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/87954 |
Conference name: | II Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации. ФТИ-2015» Second International Youth Scientific Conference «Physics. Technologies. Innovations. PTI-2015» |
Conference date: | 20.04.2015-24.04.2015 |
ISBN: | 978-5-8295-0349-9 |
metadata.dc.description.sponsorship: | Работа выполнена при финансовой поддержке РФФИ (№ проекта 13-03-01100). |
Origin: | Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2015). — Екатеринбург, 2015 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
978-5-8295-0349-9_2015_187.pdf | 437,52 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.