Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.urfu.ru/handle/10995/42566
Title: Определение теобромина в темном шоколаде
Other Titles: Theobromine determination in dark chocolate
Authors: Коренман, Я. И.
Мокшина, Н. Я.
Кривошеева, О. А.
Korenman, Y. I.
Mokshina, N. Y.
Krivosheeva, O. A.
Issue Date: 2012
Publisher: Уральский федеральный университет
Citation: Коренман Я. И. Определение теобромина в темном шоколаде / Я. И. Коренман, Н. Я. Мокшина, О. А. Кривошеева // Аналитика и контроль. — 2012. — № 3. — С. 285-288.
Abstract: Разработана методика определения теобромина в темном шоколаде для установления его подлинности и качества. Теобромин предварительно извлекают из водных вытяжек шоколада с применением сольвотропного реагента, при этом значительно повышается степень извлечения теобромина, Затем экстракт анализируют методом спектрофотометрии.
The method of theobromine determination in dark chocolate is developed for establishment of its authenticity and quality. Theobromine is extracted previously from the water extracts of chocolate with solvotropic reagent; the degree of theobromine extraction is increased significantly. Then the extract is analyzed by spectrophotometry.
Keywords: CHOCOLATE
THEOBROMINE
EXTRACTION
SPECTROPHOTOMETRY
ШОКОЛАД
ТЕОБРОМИН
ЭКСТРАКЦИЯ
СПЕКТРОФОТОМЕТРИЯ
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/42566
ISSN: 2073-1442
Origin: Аналитика и контроль. 2012. № 3
Appears in Collections:Аналитика и контроль

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aik_2012_03_285-288.pdf302,29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.