Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/42544
Title: | Пример решения идентификационных задач в методе пьезокварцевого микровзвешивания смесей некоторых органических соединений |
Other Titles: | The identification parameters of organic substances in multisensors piezoquartz microbalance |
Authors: | Кучменко, Т. А. Шуба, А. А. Бельских, Н. В. Kuchmenko, Т. А. Shuba, А. А. Belskich, N. V. |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Уральский федеральный университет |
Citation: | Кучменко Т. А. Пример решения идентификационных задач в методе пьезокварцевого микровзвешивания смесей некоторых органических соединений / Т. А. Кучменко, А. А. Шуба, Н. В. Бельских // Аналитика и контроль. — 2012. — № 2. — С. 151-161. |
Abstract: | Рассматривается возможность применения новых параметров сорбции, полученных с использованием массива пьезосенсоров, для идентификации аммиака, уксусной кислоты, триэтиламина и 2,4-диметиланилина в газо-воздушных смесях. Для каждого аналита выбраны идентификационные параметры, для которых рассчитаны оптимальные критерии совпадения. Оценены надежность, специфичность, показатели ложных результатов идентификации. The applying of new sorption parameters obtained using with piezosensors array for identification of ammonia, acetic acid, triethylamine and 2,4-dimethylamine in gaseous mixtures is considered. The identification parameters are chosen for every substances, for which optimal coincidence criteria are calculated. The reliability, specificity, false negative and positive rates are estimated. |
Keywords: | PIEZOSENSORS ARRAY VAPORS MIXTURE IDENTIFICATION PARAMETERS AMINES AMMONIA ACIDS МАССИВ ПЬЕЗОСЕНСОРОВ СМЕСИ ПАРОВ ИДЕНТИФИКАЦИЯ ПАРАМЕТРЫ АМИНЫ АММИАК КИСЛОТЫ |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/42544 |
ISSN: | 2073-1442 |
Origin: | Аналитика и контроль. 2012. № 2 |
Appears in Collections: | Аналитика и контроль |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
aik_2012_02_151-161.pdf | 616,98 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.