Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/42495
Title: | Качество пищевых продуктов и антиоксидантная активность |
Other Titles: | Foodstuffs quality and antioxidant activity |
Authors: | Шарафутдинова, Е. Н. Иванова, А. В. Матерн, А. И. Брайнина, Х. З. Sharafutdinova, E. N. Ivanova, A. V. Matern, A. I. Brainina, K. Z. |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | Уральский федеральный университет |
Citation: | Качество пищевых продуктов и антиоксидантная активность / Е. Н. Шарафутдинова, А. В. Иванова, А. И. Матерн [и др.] // Аналитика и контроль. — 2011. — № 3. — С. 281-286. |
Abstract: | Качество пищевых продуктов имеет ключевое значение с точки зрения влияния на здоровье и продолжительность жизни человека. Антиоксидантная активность может рассматриваться, как один из аспектов качества пищевых продуктов. Предложено применять электрохимический экспресс-метод для оценки антиоксидантной активности пищевых продуктов. Foodstuffs quality is crucial in terms of impact on health and human lifespan. Antioxidant activity can be regarded as one of the aspects of food quality. Apply of electrochemical express-method for evaluating antioxidant activity is suggested. |
Keywords: | FOODSTUFFS QUALITY ANTIOXIDANTS ANTIOXIDANT ACTIVITY POTENTIOMETRIC METHOD КАЧЕСТВО ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНТИОКСИДАНТЫ АНТИОКСИДАНТНАЯ АКТИВНОСТЬ ПОТЕНЦИОМЕТРИЯ |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/42495 |
ISSN: | 2073-1442 |
Origin: | Аналитика и контроль. 2011. № 3 |
Appears in Collections: | Аналитика и контроль |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
aik_2011_03_281-286.pdf | 472,35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.