Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/27222
Название: | Mathematical modeling of the hydrodynamics of the bubble mode during the bottom blowing of the ladle furnace: Report III |
Авторы: | Novokreshchenov, S. A. Shvydkii, V. S. Zhukov, V. P. Ovchinnikov, Y. N. Cheremisin, D. D. |
Дата публикации: | 2013 |
Библиографическое описание: | Mathematical modeling of the hydrodynamics of the bubble mode during the bottom blowing of the ladle furnace: Report III / S. A. Novokreshchenov, V. S. Shvydkii, V. P. Zhukov [et al.] // Russian Journal of Non-Ferrous Metals. — 2013. — Vol. 54. — № 6. — P. 489-492. |
Аннотация: | The formation and motion of gas bubbles in the melt substantially affect the heat exchange and kinetics of chemical transformations when performing the fire refining of copper in the ladle furnace. The variation in the bubble velocity, as well as of the volume and surface of the moving gas bubble over the melt height, is considered in the presented mathematical model. © 2013 Allerton Press, Inc. |
Ключевые слова: | BLOWING BUBBLE COPPER REFINING LADLE FURNACE PORE BOTTOM BLOWING BUBBLE BUBBLE VELOCITIES CHEMICAL TRANSFORMATIONS FIRE REFINING HEAT EXCHANGE LADLE FURNACES PORE BLOW MOLDING BUBBLES (IN FLUIDS) COPPER REFINING FURNACES MATHEMATICAL MODELS LADLES BUBBLE FORMATION MECHANISM GAS HYDRODYNAMICS MELT METALLURGY NUMERICAL MODEL OPERATIONS TECHNOLOGY REACTION KINETICS |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/27222 |
Идентификатор РИНЦ: | 21905824 |
Идентификатор SCOPUS: | 84891652786 |
Идентификатор WOS: | 000329312300015 |
Идентификатор PURE: | 853227 |
ISSN: | 1067-8212 |
DOI: | 10.3103/S1067821213060205 |
Располагается в коллекциях: | Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
scopus-2013-0392.pdf | 166,46 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.