Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/27175
Название: Influence of organic additives on the efficiency of process of preparation of molding compounds for magnesium silicate ceramic
Авторы: Zemlyanoi, K. G.
Moskovskikh, N. A.
Дата публикации: 2013
Библиографическое описание: Zemlyanoi K. G. Influence of organic additives on the efficiency of process of preparation of molding compounds for magnesium silicate ceramic / K. G. Zemlyanoi, N. A. Moskovskikh // Refractories and Industrial Ceramics. — 2013. — Vol. 53. — № 6. — P. 348-352.
Аннотация: The influence of Litoplast series additives on the rheological properties of clay-free magnesium silicate slip is investigated. The use of Litpolast grinding intensifiers makes it possible to decrease the duration of grinding of commercial slip by 3 - 7%. The use of Litoplast M dispersing agents separately and in combination with inorganic surface-active substances substantially reduces the moisture content of commercial slip without the slip losing its rheological properties. This substantially reduces the energy costs in subsequent production of molding compounds. © 2013 Springer Science+Business Media New York.
Ключевые слова: DENSITY
DILUENTS
DRYING
FLOW
GRINDING INTENSIFIERS
PLASTICITY
SLIP
DILUENTS
DISPERSING AGENT
FLOW
MAGNESIUM SILICATES
ORGANIC ADDITIVES
RHEOLOGICAL PROPERTY
SLIP
SURFACE ACTIVE SUBSTANCES
DENSITY (SPECIFIC GRAVITY)
DRYING
GRINDING (MACHINING)
PLASTICITY
RHEOLOGY
SHEET MOLDING COMPOUNDS
SILICATES
MAGNESIUM
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/27175
Идентификатор РИНЦ: 20440075
Идентификатор SCOPUS: 84878735464
Идентификатор WOS: 000319755700002
Идентификатор PURE: 911707
ISSN: 1083-4877
1573-9139
DOI: 10.1007/s11148-013-9525-7
Располагается в коллекциях:Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
scopus-2013-0345.pdf163,85 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.