Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/110102
Title: | Использование бета-глюкана в качестве бад при получении низкокалорийного йогурта |
Other Titles: | USE OF BETA-GLUCAN AS A DIETARY SUPPLEMENT FOR THE PRODUCTION OF LOW-CALORIE YOGURT |
Authors: | Вырова, Д. В. Абу Шанаб, С. Селезнева, И. С. Vyrova, D. V. Aboushanab, S. Selezneva, I. S. |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Уральский федеральный университет |
Citation: | Вырова Д. В. Использование бета-глюкана в качестве бад при получении низкокалорийного йогурта / Д. В. Вырова, С. Абу Шанаб, И. С. Селезнева // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов V Международной молодежной научной конференции, посвященной памяти Почетного профессора УрФУ В. С. Кортова (Екатеринбург, 14–18 мая 2018 г.) : Секция 6. Биоинженерия и биотехнологии. — Екатеринбург : [УрФУ], 2018. — C. 95-96. |
Abstract: | Beta-glucan acts as fat replacer and stabilizer, what allows to get low fat yoghurt without decline its quality. Beta-glucan is also a biologically active substance with a wide range of physiological effects: it is used to lower blood cholesterol, reduce the glycemic index, to stimulate the health of the digestive system. The purpose of our study is to find the optimal concentration of beta-glucan for the production of yogurt, to obtain law-fat yogurt and determine its properties. |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/110102 |
Conference name: | V Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2018)», посвященная памяти Почетного профессора УрФУ В. С. Кортова |
Conference date: | 14.05.2018-18.05.2018 |
Origin: | Физика. Технологии. Инновации. Тезисы докладов (ФТИ-2018) |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
fti_2018_6_059.pdf | 426,29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.