Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/103188
Название: | Nutrition as a sociological phenomenon |
Авторы: | Olkhovikov, K. Zhuravleva, L. Ojha, N. K. Zarubina, E. Ruchkin, A. |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | EDP Sciences |
Библиографическое описание: | Nutrition as a sociological phenomenon / K. Olkhovikov, L. Zhuravleva, N. K. Ojha, et al. — DOI 10.1051/e3sconf/202022206012 // E3S Web of Conferences. — 2020. — Vol. 222. — 6012. |
Аннотация: | The article deals with the theoretical and methodological and procedural foundations of nutrition sociology as a special sociological theory. The authors undertake an analysis of the conducted intelligence sociological research using qualitative methodology. The conclusion is made about the formation of the youth style of food as one of the elements of the youth lifestyle with a pronounced bias towards globalized standards of rationalization of life, combining leisure with food, speeding up the pace of life and gravitation to fast food and other unhealthy products. © The Authors, published by EDP Sciences, 2020. |
Ключевые слова: | SOCIOLOGY FAST FOOD PACE OF LIFE QUALITATIVE METHODOLOGIES SOCIOLOGICAL THEORIES NUTRITION |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/103188 |
Условия доступа: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Идентификатор SCOPUS: | 85098855473 |
Идентификатор PURE: | 20454012 9756e78f-ae00-4231-92fa-47e59390ae62 |
ISSN: | 25550403 |
DOI: | 10.1051/e3sconf/202022206012 |
Сведения о поддержке: | The empirical basis of the analysis is research results conducted within the framework of the research project "Improving the policy of state regulation of accelerated clustering of industrial regions" (AP05133531), carried out under grant funding from the Ministry of education and science of the Republic of Kazakhstan. |
Располагается в коллекциях: | Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2-s2.0-85098855473.pdf | 76,06 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.