Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/98376
Title: | Исследование влияния значения pH на степень сорбции иттрия на гидратированном диоксиде циркония |
Other Titles: | INVESTIGATION OF THE EFFECT OF PH IN THE SORPTION OF YTTRIUM ON HYDRATED ZIRCONIUM DIOXIDE |
Authors: | Буйначев, С. В. Машковцев, М. А. Алешин, Д. К. Гордеев, Е. В. Бакшеев, Е. О. |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ» |
Citation: | Исследование влияния значения pH на степень сорбции иттрия на гидратированном диоксиде циркония / С. В. Буйначев, М. А. Машковцев, Д. К. Алешин, Е. В. Гордеев, Е. О. Бакшеев // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов VI Международной молодежной научной конференции, посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ (Екатеринбург, 20–24 мая 2019 г.). — Екатеринбург : ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ», 2019. — C. 398-400. |
Abstract: | The work is devoted to the study of the sorption of yttrium oxide on hydrated zirconia at different pH values. It is shown that with an increase in the pH value, the concentration of yttrium in the suspension decreases. X-ray diffraction analysis showed the formation of pure yttrium zirconate of a tetragonal structure. |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/98376 |
Conference name: | VI Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации», посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ |
Conference date: | 20.05.2019-24.05.2019 |
ISBN: | 978-5-8295-0640-7 |
Sponsorship: | Исследование выполнено за счет гранта Российского научного фонда (проект № 18-79-00188). |
RSCF project card: | 18-79-00188 |
Origin: | Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2019). — Екатеринбург, 2019 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
978-5-8295-0640-7_2019_226.pdf | 338,29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.