Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.urfu.ru/handle/10995/98361
Title: Обнаружение тяжелых металлов в пищевых продуктах методом возбуждения изомерных состояний
Other Titles: DETECTION OF HEAVY METALS IN FOOD PRODUCTS BY THE METHOD OF EXCITATION OF ISOMERIC STATES
Authors: Бачина, Т. Э.
Рябухин, О. В.
Issue Date: 2019
Publisher: ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ»
Citation: Бачина Т. Э. Обнаружение тяжелых металлов в пищевых продуктах методом возбуждения изомерных состояний / Т. Э. Бачина, О. В. Рябухин // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов VI Международной молодежной научной конференции, посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ (Екатеринбург, 20–24 мая 2019 г.). — Екатеринбург : ООО «Издательство учебно-методический центр УПИ», 2019. — C. 376-377.
Abstract: Study of the possibility of detecting and determining the concentration of heavy metals in food products by activating the isomeric state of 111mCd, 87mSr, 115mIn by (γ,γ’)m reaction. The content of heavy metals was determined by a gamma spectrometer based on a detector of ultrapure germanium. According to the energy spectra of the decay of isomeric states, their affiliation with one or another isotope was determined.
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/98361
Conference name: VI Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации», посвященной 70-летию основания Физико-технологического института УрФУ
Conference date: 20.05.2019-24.05.2019
ISBN: 978-5-8295-0640-7
Origin: Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2019). — Екатеринбург, 2019
Appears in Collections:Конференции, семинары

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
978-5-8295-0640-7_2019_212.pdf200,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.