Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/92789
Название: The effect of diet and mindful eating on emotional intelligence: a cross-cultural study
Авторы: Hajar, Ayad
Harleen, Kaur
Sura, Alsaykal
Дата публикации: 2020
Издатель: Ural University Press
Библиографическое описание: Hajar Ayad. The effect of diet and mindful eating on emotional intelligence: a cross-cultural study / Ayad Hajar, Kaur Harleen, Alsaykal Sura. — DOI 10.15826/B978-5-7996-3073-7.19. — Text: electronic // 2nd International Neuropsychological Summer School named after A. R. Luria “The World After the Pandemic: Challenges and Prospects for Neuroscience”: Proceedings of Science School (Ekaterinburg, August 20–22, 2020). — Ekaterinburg : Ural University Press, 2020. — P. 71-73.
Аннотация: This research investigates the effect of diet and mindful eating on emotional intelligence. Our first hypothesis states that vegetarian and non.vegetarian diets can influence emotional intelligence differently. The second hypothesis states that mindful eating affects emotional intelligence. Our sample consisted of 90 participants divided into three groups depending on their country of origin — Moroccan, Indian and Iraqi. The results demonstrated that the influence of diet on emotional intelligence was not statistically significant. We found a positive correlation between mindful eating and emotional intelligence in all the groups.
Ключевые слова: CROSS-CULTURAL STUDY
VEGETARIAN
NON-VEGETARIAN
MINDFUL EATING
EMOTIONAL INTELLIGENCE
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/92789
Конференция/семинар: 2nd International Neuropsychological Summer School named after A. R. Luria “The World After the Pandemic: Challenges and Prospects for Neuroscience”
Дата конференции/семинара: 20.80.2020-22.08.2020
ISBN: 978‑5‑7996-3073-7
DOI: 10.15826/B978-5-7996-3073-7.19
Источники: 2nd International Neuropsychological Summer School named after A. R. Luria “The World After the Pandemic: Challenges and Prospects for Neuroscience”. — Ekaterinburg, 2020
Располагается в коллекциях:Конференции, семинары

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
978-5-7996-3073-7_2020_019.pdf78,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.