Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/75054
Название: Improving the impact toughness of the Hy-Tuf steel by austempering
Авторы: Maisuradze, M. V.
Ryzhkov, M. A.
Дата публикации: 2018
Издатель: American Institute of Physics Inc.
Библиографическое описание: Maisuradze M. V. Improving the impact toughness of the Hy-Tuf steel by austempering / M. V. Maisuradze, M. A. Ryzhkov // AIP Conference Proceedings. — 2018. — Vol. 2053. — 40054.
Аннотация: The microstructure and mechanical properties of the high-strength Hy-Tuf steel are studied after different heat treatment modes - conventional oil quenching and tempering, austempering in the bainite transformation temperature range. It is shown that the tempering embrittlement of the Hy-Tuf steel can be observed at temperatures ranging between 400 and 500 °C. The highest impact toughness of the studied steel for the case of conventional oil quenching and tempering (1.2 MJ/m2) can be achieved after high temperature tempering (600 °C), which also leads to the deterioration of tensile strength down to 800...900 MPa. The unique combination of high tensile strength (above 1300 MPa), elongation (up to 15%) and impact toughness (1.1 MJ/m2) is obtained after austempering at a low transformation temperature. © 2018 Author(s).
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/75054
Условия доступа: info:eu-repo/semantics/openAccess
Конференция/семинар: 12th International Conference on Mechanics, Resource and Diagnostics of Materials and Structures, MRDMS 2018
Дата конференции/семинара: 21 May 2018 through 25 May 2018
Идентификатор РИНЦ: 38660842
Идентификатор SCOPUS: 85059392186
Идентификатор WOS: 000466973900146
Идентификатор PURE: 8539631
ISSN: 0094-243X
DOI: 10.1063/1.5084492
Располагается в коллекциях:Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
10.1063-1.5084492.pdf1,02 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.