Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/65302
Title: | Услуги экопитания предприятий сезонных видов спорта |
Other Titles: | Eco-Nutrition Services for Seasonal Sports Enterprises |
Authors: | Lifanovskaia, E. V. Golubeva, T. B. Лифановская, Е. В. Голубева, Т. Б. |
metadata.dc.contributor.advisor: | Голубева, Т. Б. Golubeva, T. B. |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Издательство Уральского университета |
Citation: | Лифановская Е. В. Услуги экопитания предприятий сезонных видов спорта / Е. В. Лифановская, Т. Б. Голубева // Развитие технологий здоровьесбережения в современном обществе : Материалы докладов участников международного студенческого научного конкурса (Екатеринбург, 21 мая 2018 г.). — Екатеринбург : Изд-во Урал. ун-та, 2018. — С. 63-67. |
Abstract: | The problem of introducing an eco-concept for public catering establishments situated at the locations of enterprises of seasonal sports of the Sverdlovsk region. Benefits of the proposed location: the generality of the target audience of consumers of eco-products and physical culture and health services; natural landscape; the growth of the workload of the health service enterprise in the off-season period. The components of eco concepts of catering enterprises are considered: location; naming; the target audience; outdoor design and interior design; menu, cooking technology with the preservation of valuable food components; staff motivated to comply with environmental requirements; furniture, dishes, eco-packaging, equipment that minimizes pollution emissions; informing customers; separate collection of garbage. Around Yekaterinburg, seasonal enterprises of the sports industry have been identified, on the locations of which catering enterprises with an eco-concept could be created. Рассмотрена проблема внедрения экоконцепции на предприятия общественного питания, расположенные на локациях сезонных видов спорта Свердловской области. Преимущества предложенного размещения: общность целевой аудитории — потребители экопродукции и физкультурно-оздоровительных услуг; природный ландшафт; рост загруженности предприятия оздоровительного сервиса в несезонный период. Рассмотрены такие компоненты экоконцепции предприятия общественного питания, как месторасположение; целевая аудитория; внешнее оформление и дизайн; экоупаковка, оборудование, позволяющее минимизировать выбросы загрязнений, и другое. |
Keywords: | ECOLOGIZATION ECO-CONCEPT OF THE CATERING ENTERPRISE ENTERPRISE OF SEASONAL ЭКОЛОГИЗАЦИЯ ЭКОКОНЦЕПЦИЯ ПРЕДПРИЯТИЯ ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ ПРЕДПРИЯТИЯ СЕЗОННЫХ ВИДОВ СПОРТА ЭКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТЫЕ ПРОДУКТЫ ФИЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВИТЕЛЬНЫЙ СЕРВИС |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/65302 |
Conference name: | IV Международный конкурс студенческих научных работ «Развитие технологий здоровьесбережения в современном обществе» X Уральский конгресс по здоровому образу жизни |
Conference date: | 21.05.2018 |
RSCI ID: | https://elibrary.ru/item.asp?id=36975362 |
ISBN: | 978-5-7996-2502-3 |
Origin: | Развитие технологий здоровьесбережения в современном обществе. — Екатеринбург, 2018 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
978-5-7996-2502-3_2018-13.pdf | 80,01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.