Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10995/54833
Title: Компетенции в организации деятельности и формировании организационной культуры промышленного предприятия
Other Titles: Competencies for business organization and for industrial enterprise business culture formation
Authors: Кузнецова, Е. Ю.
Чоповда, Е. А.
Kuznetsova, E. Yu.
Chopovda, E. A.
Issue Date: 2012
Publisher: УрФУ
Citation: Кузнецова Е. Ю. Компетенции в организации деятельности и формировании организационной культуры промышленного предприятия / Е. Ю. Кузнецова, Е. А. Чоповда // Вестник УрФУ. Серия экономика и управление. — 2012. — № 1. — С. 4-12.
Abstract: Данная статья описывает преимущества и возможности применения компетентностного подхода в структурировании деятельности предприятия. Предлагается использовать компетенции в формализации деятельности и формировании организационной культуры. Создание организационной документации на основе компетенций создает информационный ресурс для стратегического успеха предприятия.
The present article describes advantages and possibilities of competence-based approach in structuring enterprise business activity. Competencies are suggested to be used while formalizing business and building in-company culture. Creation of in-company documentation on the basis of competencies is seen as information source for a strategic success of an enterprise.
Keywords: KEY COMPETENCIES
FORMALIZING BUSINESS
BUSINESS CULTURE
COMPANY VALUES
INTEGRATION STAGE OF DEVELOPMENT
IN-COMPANY REGULATIONS
КЛЮЧЕВЫЕ КОМПЕТЕНЦИИ
ФОРМАЛИЗАЦИЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ
ОРГАНИЗАЦИОННАЯ КУЛЬТУРА
ОРГАНИЗАЦИОННЫЕ ЦЕННОСТИ
ИНТЕГРАЦИОННАЯ ФАЗА РАЗВИТИЯ
РЕГЛАМЕНТ ОРГАНИЗАЦИИ
URI: http://hdl.handle.net/10995/54833
https://elar.urfu.ru/handle/10995/54833
ISSN: 2071-5692
Origin: Вестник УрФУ. Серия экономика и управление. — 2012. — № 1
Appears in Collections:Вестник УрФУ. Серия экономика и управление

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_2012_1_001.pdf924,83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.