Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/51473
Название: | Structure, phase composition, physical properties of quenched VT16 alloy |
Авторы: | Illarionov, A. Stepanov, S. Demakov, S. Popov, A. |
Дата публикации: | 2012 |
Издатель: | Royal Society of Chemistry (RSC) |
Аннотация: | Features of structural and phase composition, physical and mechanical properties formation of VT16 alloy during quenching from temperature range 700-875°C were determined. For the first time formation of athermal ω-phase during quenching of the VT16 alloy within initial (α+β)-structure was experimentally shown. According to the summarized XRD and TEM data diagram of volume fraction variation depending on quenching temperature was proposed. Minimum of yield strength in the certain quenching temperature range was confirmed to be connected with the behavior of martensitic β → α″-transformation during tensile testing. Fine correlation between the Young's Module and phase composition variation was shown. |
Ключевые слова: | ATHERMAL Ω-PHASE MARTENSITE PHASE COMPOSITION PRIMARY Α-PHASE QUENCHING VT16 ALLOY COMPOSITION VARIATION FRACTION VARIATION PHYSICAL AND MECHANICAL PROPERTIES QUENCHING TEMPERATURES TEMPERATURE RANGE XRD YOUNG'S MODULE ALLOYS MARTENSITE MARTENSITIC TRANSFORMATIONS PHASE COMPOSITION QUENCHING TENSILE TESTING CERIUM ALLOYS |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/51473 |
Конференция/семинар: | 12th World Conference on Titanium, Ti 2011 |
Дата конференции/семинара: | 19.06.2011-24.06.2011 |
Идентификатор SCOPUS: | 84883070776 |
Идентификатор WOS: | 000398119600155 |
Идентификатор PURE: | 1066424 |
ISBN: | 9787030338990 |
Располагается в коллекциях: | Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2-s2.0-84883070776.pdf | 1,13 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.