Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/27968
Title: | Адаптация семантики глаголов в говорах Среднего Урала |
Other Titles: | Adaptation of verb semantics in the Central Ural dialects |
Authors: | Злыденная, Т. А. |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Уральский федеральный университет |
Citation: | Злыденная Т. А. Адаптация семантики глаголов в говорах Среднего Урала / Т. А. Злыденная // Русский язык: человек, культура, коммуникация — IV : сборник материалов Международной научной конференции, 15 апреля — 15 мая 2014 г., г. Екатеринбург. — Екатеринбург : Изд-во Урал. ун-та, 2014. — C. 24-31. |
Abstract: | One of the most difficult and multifold problems is to research the semantic structure of the dialect verbs. This article is devoted to the transformation of semantic structure of verb phrases of the mother dialect in the process of its adaptation in the Central Ural dialects. The material for the research was taken from the thematic group "cooking". Исследование семантической структуры диалектных глаголов является одной из сложнейших и многоаспектных проблем. Статья посвящена процессу трансформации семантической структуры глагольной лексики материнских говоров при ее адаптации в говорах Среднего Урала. Анализ проведен на материале тематической группы «Приготовление пищи». |
Keywords: | SEMANTIC STRUCTURE OF VERB PHRASES CENTRAL URAL DIALECTS THEMATIC GROUP "COOKING" СЕМАНТИЧЕСКАЯ СТРУКТУРА ГЛАГОЛЬНОЙ ЛЕКСИКИ ГОВОРЫ СРЕДНЕГО УРАЛА ТЕМАТИЧЕСКАЯ ГРУППА «ПРИГОТОВЛЕНИЕ ПИЩИ» |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/27968 |
Conference name: | Международная научная конференция "Русский язык: человек, культура, коммуникация — IV" |
Conference date: | 15.04.2014-15.05.2014 |
ISBN: | 978-5-7996-1348-8 |
Origin: | Русский язык: человек, культура, коммуникация — IV. 2014 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
rya-IV-2014-05.pdf | 471,79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.