Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/27470
Название: | Bioleaching of low grade uranium ore containing pyrite using A. ferrooxidans and A. thiooxidans |
Авторы: | Umanskii, A. B. Klyushnikov, A. M. |
Дата публикации: | 2013 |
Библиографическое описание: | Umanskii A. B. Bioleaching of low grade uranium ore containing pyrite using A. ferrooxidans and A. thiooxidans / A. B. Umanskii, A. M. Klyushnikov // Journal of Radioanalytical and Nuclear Chemistry. — 2013. — Vol. 295. — № 1. — P. 151-156. |
Аннотация: | A process of uranium extraction from ore containing 3.1 % pyrite by bacterial leaching was investigated in shaken flasks during 90 days. The highest uranium recovery amounting to 85.1 % was obtained using binary mixture of Acidithiobacillus ferrooxidans and Acidithiobacillus thiooxidans that was exceeding results obtained by traditional acid leaching technique up to 27 %. High uranium recovery was founded to be due to the high degree of pyrite dissolution that can be readily achieved by bacterial leaching (up to 98.0 %). © 2012 Akadémiai Kiadó, Budapest, Hungary. |
Ключевые слова: | ACIDITHIOBACILLUS FERROOXIDANS ACIDITHIOBACILLUS THIOOXIDANS BACTERIAL LEACHING URANIUM LEACHING ACID PYRITE UNCLASSIFIED DRUG URANIUM URANIUM ORE ACIDITHIOBACILLUS FERROOXIDANS ACIDITHIOBACILLUS THIOOXIDANS ARTICLE BIOLEACHING CONTROLLED STUDY DISSOLUTION EXTRACTION INTERMETHOD COMPARISON METAL RECOVERY NONHUMAN |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/27470 |
Идентификатор SCOPUS: | 84871921745 |
Идентификатор WOS: | 000312784200021 |
Идентификатор PURE: | 931602 |
ISSN: | 0236-5731 |
DOI: | 10.1007/s10967-012-1816-9 |
Располагается в коллекциях: | Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
scopus-2013-0168.pdf | 381,75 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.