Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/27380
Название: Selecting efficient parameters for the coke charge of shaft-type melting furnaces
Авторы: Matyukhin, V. I.
Konovalov, I. S.
Matyukhina, A. V.
Дата публикации: 2013
Библиографическое описание: Matyukhin V. I. Selecting efficient parameters for the coke charge of shaft-type melting furnaces / V. I. Matyukhin, I. S. Konovalov, A. V. Matyukhina // Metallurgist. — 2013. — Vol. 57. — № 5-6. — P. 389-396.
Аннотация: It is shown based on studies of the changes in the composition of the gases and temperature in the preliminary charge that the performance indices of coke-fired shaft furnaces are determined by the conditions under which the oxidizing zone is formed so as to produce the greatest possible amount of heat. It is shown that the size of this zone increases with an increase in the rate of filtration of the air blast, enrichment of the blast with oxygen, and the use of low-activity coke in the form of lumps of limited size. To maximize the reheating of the melt, it is necessary to increase the average size of the lumps and the flow rate of the air blast in order to increase the height of the preliminary charge. © 2013 Springer Science+Business Media New York.
Ключевые слова: MELT REHEATING TEMPERATURE
OXIDIZING ZONE
SHAFT FURNACES
AIR BLAST
AVERAGE SIZE
PERFORMANCE INDICES
REHEATING TEMPERATURE
SHAFT FURNACES
CONDENSED MATTER PHYSICS
METALLURGICAL ENGINEERING
INDUSTRIAL HEATING
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/27380
Идентификатор РИНЦ: 21880681
Идентификатор SCOPUS: 84885443881
Идентификатор WOS: 000325076800004
Идентификатор PURE: 858106
ISSN: 0026-0894
DOI: 10.1007/s11015-013-9743-8
Располагается в коллекциях:Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
scopus-2013-0535.pdf166,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.