Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/141975
Название: OBTAINING OF β-GLUCAN FROM LENTINUS EDODES MUSHROOMS AND ITS USE IN THE PRODUCTION OF THERMOSTATIC YOGURT FROM COW'S MILK WITH REDUCED FAT CONTENT
Авторы: Mogileva, Nadezhda
Selezneva, Irina
Дата публикации: 2025
Издатель: Individual entrepreneur Ekaterina V. Shestakova
Библиографическое описание: Mogileva Nadezhda. OBTAINING OF β-GLUCAN FROM LENTINUS EDODES MUSHROOMS AND ITS USE IN THE PRODUCTION OF THERMOSTATIC YOGURT FROM COW'S MILK WITH REDUCED FAT CONTENT / Nadezhda Mogileva, Irina Selezneva // Proceedings of the School on Biotechnology for Students, Ph.D. students and Young scientists (Yekaterinburg, 8-19 Yuly 2024). — Yekaterinburg : Individual entrepreneur Ekaterina V. Shestakova, 2025. — P. 93-96.
Аннотация: This work is devoted to the isolation of β-glucan from Lentinus edodes mushrooms (shiitake), its use in the production of fermented milk products, namely yogurt. For the first time, a recipe and technology for obtaining thermostatic yogurt from low-fat cow's milk with the addition of β-glucan isolated from shiitake mushrooms have been developed, and a comparative characteristic of yogurt samples with and without the addition of β-glucan has been given.
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/141975
Конференция/семинар: The School on Biotechnology for Students, Ph.D. students and Young scientists
Дата конференции/семинара: 08.07.2024-19.07.2024
ISBN: 978-5-6051237-3-6
Сведения о поддержке: Development program of the Ural Federal University within the framework of the Priority-2030 Program.
Источники: The School on Biotechnology for Students, Ph.D. students and Young scientists. —Yekaterinburg, 2025
Располагается в коллекциях:Конференции, семинары

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
978-5-6051237-3-6_2025_030.pdf406,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.