Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/138155
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorAnosike, G. C.en
dc.contributor.authorKovaleva, E. G.en
dc.contributor.authorMustafa, K. M.en
dc.date.accessioned2024-10-07T12:27:14Z-
dc.date.available2024-10-07T12:27:14Z-
dc.date.issued2024
dc.identifier.citationAnosike G. C. EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF YOGURT / G. C. Anosike, E. G. Kovaleva, K. M. Mustafa. — Текст : электронный. // Современные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов (MOSM 2024) : VIII Международная научно-практическая конференция : сборник тезисов (Екатеринбург, 9–13 июня 2024 г.). — Екатеринбург : ИП Шестакова Екатерина Вячеславовна, 2024. — A-14. — С. 276.ru
dc.identifier.isbn978-5-6051237-0-5
dc.identifier.urihttp://elar.urfu.ru/handle/10995/138155-
dc.description.abstractThe study was aimed at improving the vitamin B group content and functional properties of yogurt. Using vitamin-producing microbes could enable for the manufacture of foods with higher quantities of vitamins, potentially reducing undesired side effects, and provide an organic and marketable alternative to chemically created pseudo-vitamins [1]. To improve the functional and nutritional properties of yogurt, different food grade vitamin B group bacteria (Lactobacillus plantarum B-3487, and Lactococcus lactis B-3395) were each cocultured with the traditional starter culture (Lactobacillus delbruckeii bulgaricus and Streptococcus thermophilus). Yogurt production involves bacteria symbiosis where one bacteria promotes the growth of the other [2]. In the process fermentation, the LAB obtains essential amino acids from caseins during its growth in milk using the cell envelope-associated proteinase (CEP) which releases bioactive peptides that may have health advantages[3], [4].en
dc.format.mimetypeapplication/pdfen
dc.language.isoen
dc.publisherИП Шестакова Екатерина Вячеславовна
dc.relation.ispartofСовременные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов (MOSM 2024). — Екатеринбург, 2024
dc.titleEFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF YOGURTen
dc.typeConference Paperen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjecten
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionen
dc.conference.nameVIII Международная научно-практическая конференция "Современные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов" (MOSM 2024)ru
dc.conference.name8th International Conference «Modern Synthetic Methodologies for Creating Drugs and Functional Materials » (MOSM 2024)en
dc.conference.date09.06.2024-13.06.2024
local.description.firstpage276
local.description.lastpage276
local.description.orderA-14
Располагается в коллекциях:Конференции, семинары

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
978-5-6051237-0-5_251.pdf386,03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.