Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/138155
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Anosike, G. C. | en |
dc.contributor.author | Kovaleva, E. G. | en |
dc.contributor.author | Mustafa, K. M. | en |
dc.date.accessioned | 2024-10-07T12:27:14Z | - |
dc.date.available | 2024-10-07T12:27:14Z | - |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Anosike G. C. EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF YOGURT / G. C. Anosike, E. G. Kovaleva, K. M. Mustafa. — Текст : электронный. // Современные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов (MOSM 2024) : VIII Международная научно-практическая конференция : сборник тезисов (Екатеринбург, 9–13 июня 2024 г.). — Екатеринбург : ИП Шестакова Екатерина Вячеславовна, 2024. — A-14. — С. 276. | ru |
dc.identifier.isbn | 978-5-6051237-0-5 | |
dc.identifier.uri | http://elar.urfu.ru/handle/10995/138155 | - |
dc.description.abstract | The study was aimed at improving the vitamin B group content and functional properties of yogurt. Using vitamin-producing microbes could enable for the manufacture of foods with higher quantities of vitamins, potentially reducing undesired side effects, and provide an organic and marketable alternative to chemically created pseudo-vitamins [1]. To improve the functional and nutritional properties of yogurt, different food grade vitamin B group bacteria (Lactobacillus plantarum B-3487, and Lactococcus lactis B-3395) were each cocultured with the traditional starter culture (Lactobacillus delbruckeii bulgaricus and Streptococcus thermophilus). Yogurt production involves bacteria symbiosis where one bacteria promotes the growth of the other [2]. In the process fermentation, the LAB obtains essential amino acids from caseins during its growth in milk using the cell envelope-associated proteinase (CEP) which releases bioactive peptides that may have health advantages[3], [4]. | en |
dc.format.mimetype | application/pdf | en |
dc.language.iso | en | |
dc.publisher | ИП Шестакова Екатерина Вячеславовна | |
dc.relation.ispartof | Современные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов (MOSM 2024). — Екатеринбург, 2024 | |
dc.title | EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF EFFECTS OF INNOCULUM SIZE OF VITAMIN PRODUCING LAB STRAINS ON THE NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF YOGURT | en |
dc.type | Conference Paper | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/conferenceObject | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | en |
dc.conference.name | VIII Международная научно-практическая конференция "Современные синтетические методологии для создания лекарственных препаратов и функциональных материалов" (MOSM 2024) | ru |
dc.conference.name | 8th International Conference «Modern Synthetic Methodologies for Creating Drugs and Functional Materials » (MOSM 2024) | en |
dc.conference.date | 09.06.2024-13.06.2024 | |
local.description.firstpage | 276 | |
local.description.lastpage | 276 | |
local.description.order | A-14 | |
Располагается в коллекциях: | Конференции, семинары |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
978-5-6051237-0-5_251.pdf | 386,03 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.