Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/125068
Title: | Устойчивость эффекта изменения pH при инфразвуковом воздействии на воду |
Other Titles: | Persistence of the Effect of Changing pH during Infrasonic Impact on Water |
Authors: | Pentyukhin, E. I. Bogatov, N. A. Boldyrev, V. S.1, 2, Savina, A. S. Zotkin, A. P. Пентюхин, Е. И. Богатов, Н. А. Болдырев, В. С. Савина, А. С. Зоткин, А. П. |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | УрФУ |
Citation: | Устойчивость эффекта изменения pH при инфразвуковом воздействии на воду / Е. И. Пентюхин, Н. А. Богатов, В. С. Болдырев, А. С. Савина, А. П. Зоткин. — Текст: электронный // Физика. Технологии. Инновации. ФТИ-2022 : тезисы докладов IX Международной молодежной научной конференции, посвященной 100-летию со дня рождения профессора С. П. Распопина, Екатеринбург, 16-20 мая 2022 г. — Екатеринбург: УрФУ, 2022. — С. 594-596. — URL: http://elar.urfu.ru/handle/10995/125068. |
Abstract: | In the current article, experimental evidence of influence of low-frequency low-energy oscillations on change of hydrogen index of distilled water is presented. The phenomenon of system relaxation after acoustic influence is established. The hypothesis explaining this phenomenon has been proposed. |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/125068 |
Conference name: | IX Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации», посвященная 100-летию со дня рождения профессора С. П. Распопина ФТИ-2022 |
Conference date: | 16.05.2022-20.05.2022 |
Sponsorship: | The reported study was funded by RFBR, project number 20-33-90152. Исследование выполнено при финансовой поддержке РФФИ в рамках научного проекта № 20-33-90152. |
Origin: | Физика. Технологии. Инновации. Тезисы докладов (ФТИ-2022). — Екатеринбург, 2022 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
fti_2022_9_266.pdf | 317,7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.