Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/99762
Title: | Развитие HR-бренда как инструмент привлечения человеческого капилата в организации банковского сектора |
Other Titles: | DEVELOPMENT OF HR BRAND AS A TOOL FOR ATTRACTING HUMAN CAPILATE IN THE ORGANIZATION OF THE BANKING SECTOR |
Authors: | Batina, I. Shvetsova, T. Батина, И. И. Швецова, Т. С. |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | УрФУ |
Citation: | Батина И. И. Развитие HR-бренда как инструмент привлечения человеческого капилата в организации банковского сектора / И. И. Батина, Т. С. Швецова. — Текст : электронный // Весенние дни науки : сборник докладов Международной конференции студентов и молодых ученых (Екатеринбург, 22–24 апреля 2021 г.). — Екатеринбург : УрФУ, 2021. — C. 1250-1253. |
Abstract: | The article discusses the features of operation with human capital in the banking sector, discusses modern trends in attracting and retaining human capital. As a separate tool for attracting human capital is the development of an HR brand. The article contains results of a study of the organization's HR brand. В статье рассматриваются особенности работы с человеческим капиталом в банковском секторе, современные тренды привлечения и удержания человеческого капитала. Отдельное внимание уделено развитию HR-бренда и приводятся результаты исследования HR-бренда организации. |
Keywords: | HUMAN CAPITAL HR BRAND CONTENT ANALYSIS HR TRENDS ЧЕЛОВЕЧЕСКИЙ КАПИТАЛ HR-БРЕНД КОНТЕНТ-АНАЛИЗ HR-ТРЕНДЫ |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/99762 |
Conference name: | Международная конференция студентов и молодых ученых «Весенние дни науки» |
Conference date: | 22.04.2021-24.04.2021 |
ISBN: | 978-5-91256-519-9 |
Origin: | Весенние дни науки. — Екатеринбург, 2021 |
Appears in Collections: | Конференции, семинары, сборники |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
978-5-91256-519-9_2021_239.pdf | 414,26 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.