Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.urfu.ru/handle/10995/99240
Title: Динамическое концентрирование ионов меди(II) и серебра(I) N-2-сульфоэтилхитозанами со степенью модифицирования 0.7: влияние степени сшивки
Other Titles: CONCENTRATION OF COPPER (II) AND SILVER (I) IONS BY N-(2-SULFOETHYL) CHITOSANS WITH SUBSTITUTION DEGREE OF 0.7 IN DYNAMIC CONDITIONS: EFFECT OF CROSS-LINKING DEGREE
Authors: Осеева, М. Ю.
Петрова, Ю. С.
Неудачина, Л. К.
Пестов, А. В.
Issue Date: 2016
Publisher: УрФУ
Citation: Динамическое концентрирование ионов меди(II) и серебра(I) N-2-сульфоэтилхитозанами со степенью модифицирования 0.7: влияние степени сшивки / М. Ю. Осеева, Ю. С. Петрова, Л. К. Неудачина, А. В. Пестов // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов III Международной молодежной научной конференции (Екатеринбург, 16–20 мая 2016 г.). — Екатеринбург : УрФУ, 2016. — C. 313-314.
Abstract: N-(2-sulfoethyl) chitosan cross-linked by glutaraldehyde is an advanced material for selective sorption of copper(II) and silver(I) ions from multicomponent solutions. This report presents the study of dependence of degree of cross-linking by glutaraldehyde on selectivity characteristics of N-(2-sulfoethyl) chitosan with substitution degree of 0.7 in dynamic conditions. It was shown that selectivity of sorption of Ag(I) ions over Cu(II) ions increased with the increase of cross-linking degree.
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/99240
Conference name: III Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации»
Conference date: 16.05.2016-20.05.2016
metadata.dc.description.sponsorship: Исследование выполнено при финансовой поддержке РФФИ в рамках научного проекта № 16-33-00110 мол_а и программы 211 Правительства Российской Федерации № 02.A03.21.0006.
Origin: Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2016). — Екатеринбург, 2016
Appears in Collections:Конференции, семинары

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
fti_2016_195.pdf409,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.