Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/131894
Название: | Seven Fundamental Economic Characteristics Exclusivity of Agrifood Supply Chains (part 2) |
Авторы: | Sporleder, T. L. Boland, M. A. |
Дата публикации: | 2013 |
Издатель: | Institute of Economics, Ural Branch of the Russian Academy of Sciences Институт экономики Уральского отделения РАН |
Библиографическое описание: | Sporleder T. L. Seven Fundamental Economic Characteristics Exclusivity of Agrifood Supply Chains (part 2) / T. L. Sporleder, M. A. Boland // Economy of Region. — 2013. — Iss. 4. — P. 174-180. |
Аннотация: | This analysis focuses on defining and describing the unique economic characteristics of agrifood supply chains. The analysis includes seven specific economic characteristics of agrifood supply chains that distinguish them from other industrial manufacturing and service supply chains. The seven characteristics are: 1) risk emanating from the biological nature of agrifood supply chains, 2) the role of buffer stocks within the supply chain, 3) the scientific foundation of innovation in production agriculture having shifted from chemistry to biology, 4) cyberspace and information technology influences on agrifood supply chains, 5) the prevalent market structure at the farm gate remains oligopsony, 6) relative market power shifts in agrifood supply chains away from food manufacturers downstream to food retailers, and 7) globalization of agriculture and agri- food supply chains. |
Ключевые слова: | AGRIFOOD SUPPLY CHAINS EXCLUSIVE ECONOMIC CHARACTERISTICS GLOBALIZATION MARKET POWER RISK |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/131894 |
Условия доступа: | info:eu-repo/semantics/openAccess |
Идентификатор SCOPUS: | 84979838157 |
ISSN: | 2411-1406 2072-6414 |
DOI: | 10.17059/2013-4-18 |
Источники: | Экономика региона. 2013. Выпуск 4 |
Располагается в коллекциях: | Economy of Regions |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2013_04_018.pdf | 336,41 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.