Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/110041
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Aboushanab, S. A. S. | en |
dc.contributor.author | Vyrova, D. V. | en |
dc.contributor.author | Selezneva, I. S. | en |
dc.date.accessioned | 2022-04-06T10:50:35Z | - |
dc.date.available | 2022-04-06T10:50:35Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Aboushanab S. A. S. Characterization of low-fat yogurt manufactured with addition of β-glucan as a dietary supplement / S. A. S. Aboushanab, D. V. Vyrova, I. S. Selezneva // Физика. Технологии. Инновации : тезисы докладов V Международной молодежной научной конференции, посвященной памяти Почетного профессора УрФУ В. С. Кортова (Екатеринбург, 14–18 мая 2018 г.) : Секция 6. Биоинженерия и биотехнологии. — Екатеринбург : [УрФУ], 2018. — C. 10-11. | ru |
dc.identifier.uri | http://elar.urfu.ru/handle/10995/110041 | - |
dc.description.abstract | Fermented dairy products constitute a vital component of the human diet globally. The nutriceutical advantages of Beta-glucan as a functional bioactive ingredient is considered as an alternative to conventional yoghurt presented in the market [1]. Beta-glucans are polysaccharides which have been suggested to exhibit anti-tumor, immunomodulatory, radioprotective, antioxidant and anti-inflammatory properties and also the ability to lower cholesterol and glucose level in the blood. Fat content is the most critical parameter in yoghurt production. Excessive intake of dietary fat has been reported to cause some health disorders, such as cardiovascular diseases and obesity. Low-fat yoghurts are ideal dietary products for lactose intolerant persons (particularly young children and the elderly). | en |
dc.format.mimetype | application/pdf | en |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | Уральский федеральный университет | ru |
dc.relation.ispartof | Физика. Технологии. Инновации. Тезисы докладов (ФТИ-2018) | ru |
dc.title | Characterization of low-fat yogurt manufactured with addition of β-glucan as a dietary supplement | en |
dc.type | Conference Paper | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/conferenceObject | en |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | en |
dc.conference.name | V Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации (ФТИ-2018)», посвященная памяти Почетного профессора УрФУ В. С. Кортова | ru |
dc.conference.date | 14.05.2018-18.05.2018 | - |
local.description.firstpage | 10 | - |
local.description.lastpage | 11 | - |
Располагается в коллекциях: | Конференции, семинары |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
fti_2018_6_004.pdf | 406,6 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.