Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10995/107766
Title: Влияние степени сульфоэтилирования полиаминостирола на кинетику сорбции ионов металлов при их совместном присутствии в растворе
Other Titles: EFFECT OF THE DEGREE OF SULFOETHYLATION OF POLYAMINOSTYRENE ON THE KINETICS SORPTION OF METAL IONS AT SIMULTANEOUS PRESENCE IN A SOLUTION
Authors: Алифханова, Л. М. к.
Петрова, Ю. С.
Неудачина, Л. К.
Пестов, А. В.
Alifkhanova, L. M. k.
Petrova, Yu. S.
Neudachina, L. K.
Pestov, A. V.
Issue Date: 2017
Publisher: УрФУ
Citation: Влияние степени сульфоэтилирования полиаминостирола на кинетику сорбции ионов металлов при их совместном присутствии в растворе / Л. М. к. Алифханова, Ю. С. Петрова, Л. К. Неудачина, А. В. Пестов // Физика. Технологии. Инновации (Секция 2. Химические технологии и материаловедение) : тезисы докладов IV Международной молодежной научной конференции (Екатеринбург, 15–19 мая 2017 г.). — Екатеринбург : УрФУ, 2017. — C. 239-240.
Abstract: Sorption kinetics of transition and alkaline earth ions metal have been studied at their simultaneous presence in ammonia-acetic buffer solutionbysulfoetylated polyaminostyrene with the degree of modification 0.9 and 1.0 (SEPAS 0.9 and 1.0) . The degree of extraction of copper (II) and silver (I) ions from ammonium-acetate buffer solution was 36% and 98% (SEPAS 0.9), 38% and 87% (SEPAS 1.0), respectively. The degree of extraction of other metal ions does not exceed 7%.
URI: http://hdl.handle.net/10995/107766
Conference name: IV Международная молодежная научная конференция «Физика. Технологии. Инновации»
Conference date: 15.05.2017-19.05.2017
metadata.dc.description.sponsorship: Исследование выполнено при финансовой поддержке РФФИ в рамках научного проекта № 16-33-00110 мол_а.
Origin: Физика. Технологии. Инновации. Тезисы докладов (ФТИ-2017). — Екатеринбург, 2017
Appears in Collections:Конференции, семинары

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
fti_2017_300.pdf385,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.