Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/71876
Название: Sodium intercalation into α- and β-VOSO4
Авторы: Deriouche, W.
Anger, E.
Amdouni, N.
Pralong, V.
Дата публикации: 2019
Издатель: Уральский федеральный университет
Библиографическое описание: Sodium intercalation into α- and β-VOSO4 / W. Deriouche, E. Anger, N. Amdouni, V. Pralong // Chimica Techno Acta. — 2019. — Vol. 6, No. 1. — P. 31-36.
Аннотация: Na-ion battery is one of the best alternatives to Li-ion battery. Abundance of sodium on earth is three orders of magnitude higher than lithium, which should make Na-ion battery technology cheaper. But alkaline-ion battery prices, which tend to increase because of the massive world demand, also depend on the choice of electrode materials. Therefore, cost-effective electrode development remains an important subject of research because this will allow Na-ion battery to be even more competitive. Electrochemical performances of anhydrous VOSO4 as electrode for Na-ion battery are reported in this letter. Two anhydrous phases of vanadyl sulfate have been studied. The first one, α-VOSO4, shows that up to 0.8 sodium per formula unit (Na/f.u.) can be intercalated in this phase, and a reversible intercalation of 0.4 Na/f.u. has been observed with a strong polarization. The second one, β-VOSO4, can intercalate up to 0.9 Na/f.u. with a reversible inter- calation of 0.4 Na/f.u. leading to a reversible capacity of 64 mAh/g.
Ключевые слова: OSO4
NA-ION BATTERIES
CATHODE
VANADIUM SULFATE
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/71876
Идентификатор РИНЦ: https://elibrary.ru/item.asp?id=38172124
ISSN: 2409-5613 (Print)
2411-1414 (Online)
DOI: 10.15826/chimtech.2019.6.1.04
Источники: Chimica Techno Acta. 2019. Vol. 6. № 1
Располагается в коллекциях:Chimica Techno Acta

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
cta-2019-1-04.pdf1,26 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.