Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10995/42499
Title: Совершенствование аналитического контроля винодельческой продукции
Other Titles: Perfecting of analytical control of production of winemaking
Authors: Якуба, Ю. Ф.
Ложникова, М. С.
Yakuba, Y. F.
Lognikova, M. S.
Issue Date: 2011
Publisher: Уральский федеральный университет
Citation: Якуба Ю. Ф. Совершенствование аналитического контроля винодельческой продукции / Ю. Ф. Якуба, М. С. Ложникова // Аналитика и контроль. — 2011. — № 3. — С. 309-312.
Abstract: Испытания, регламентированные действующими ГОСТ Р для виноградных вин и коньяков, недостаточно эффективны для оценки уровня их фальсификации. В связи с этим обсуждены требования недавно введенных в действие ГОСТ Р по органолептической оценке винодельческой продукции и контролю качественных показателей вина. Уделено внимание развитию методик анализа вина, в которых используется капиллярный электрофорез. Обсуждена возможность применения газохроматографического метода контроля наличия ароматизаторов в винах.
The tests regulated operational GOST R for grape wines and cognacs, are unsufficiently effective for an estimation of a level of falsifying. In this connection the requirements recently gated in operating a GOST R by an organoleptic estimation of production of winemaking, and control of quality indicators fault are debated. The attention to development of assay techniques fault is given, in which one the capillary electrophoresis will be used. The feasibility gas chromatographic of a method of verification of availability of flavors in faults is debated.
Keywords: CAPILLARY ELECTROPHORESIS
GAS CHROMATOGRAPHY
FLAVORS
WINE
КАПИЛЛЯРНЫЙ ЭЛЕКТРОФОРЕЗ
ГАЗОВАЯ ХРОМАТОГРАФИЯ
АРОМАТИЗАТОРЫ
ВИНО
URI: http://hdl.handle.net/10995/42499
ISSN: 2073-1442
Origin: Аналитика и контроль. 2011. № 3
Appears in Collections:Аналитика и контроль

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aik_2011_03_309-312.pdf264,43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.