Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://elar.urfu.ru/handle/10995/132518
Название: | Effect of heat treatment parameters on the microstructure of quenching–partitioning–tempering steel |
Авторы: | Zheng, H. Wu, K. M. Isayev, O. Hress, O. Yershov, S. Tsepelev, V. |
Дата публикации: | 2019 |
Издатель: | Taylor and Francis Ltd. |
Библиографическое описание: | Zheng, H., Wu, K. M., Isayev, O., Hress, O., Yershov, S., & Tsepelev, V. (2019a). Effect of heat treatment parameters on the microstructure of quenching–partitioning–tempering steel. Heat Treatment and Surface Engineering, 1(1–2), 83–86. doi:10.1080/25787616.2018.1560168 |
Аннотация: | The effect of quenching temperature and tempering time on the microstructure, content of retained austenite and carbon content in retained austenite of a copper and niobium alloyed medium carbon steel were investigated by using optical, electron microscopy and X-ray diffraction. Results showed the microstructure of the quenching–partitioning–tempering steel consisted of lath martensite, retained austenite and carbides. With the increase of quenching temperature, the martensite laths became coarsened and the content of retained austenite increased. With the increase of tempering time, the content of retained austenite initially increased, reached to the maximum at 600 s and then gradually decreased. © 2019 The Author(s). Published by Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group. |
Ключевые слова: | MICROSTRUCTURE Q&P QUENCHING–PARTITIONING–TEMPERING RETAINED AUSTENITE STEELS |
URI: | http://elar.urfu.ru/handle/10995/132518 |
Условия доступа: | info:eu-repo/semantics/openAccess cc-by |
Идентификатор SCOPUS: | 85075338307 |
Идентификатор PURE: | 53791080 |
ISSN: | 2578-7616 |
DOI: | 10.1080/25787616.2018.1560168 |
Располагается в коллекциях: | Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2-s2.0-85075338307.pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.