Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://elar.urfu.ru/handle/10995/132518
Название: Effect of heat treatment parameters on the microstructure of quenching–partitioning–tempering steel
Авторы: Zheng, H.
Wu, K. M.
Isayev, O.
Hress, O.
Yershov, S.
Tsepelev, V.
Дата публикации: 2019
Издатель: Taylor and Francis Ltd.
Библиографическое описание: Zheng, H., Wu, K. M., Isayev, O., Hress, O., Yershov, S., & Tsepelev, V. (2019a). Effect of heat treatment parameters on the microstructure of quenching–partitioning–tempering steel. Heat Treatment and Surface Engineering, 1(1–2), 83–86. doi:10.1080/25787616.2018.1560168
Аннотация: The effect of quenching temperature and tempering time on the microstructure, content of retained austenite and carbon content in retained austenite of a copper and niobium alloyed medium carbon steel were investigated by using optical, electron microscopy and X-ray diffraction. Results showed the microstructure of the quenching–partitioning–tempering steel consisted of lath martensite, retained austenite and carbides. With the increase of quenching temperature, the martensite laths became coarsened and the content of retained austenite increased. With the increase of tempering time, the content of retained austenite initially increased, reached to the maximum at 600 s and then gradually decreased. © 2019 The Author(s). Published by Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group.
Ключевые слова: MICROSTRUCTURE
Q&P
QUENCHING–PARTITIONING–TEMPERING
RETAINED AUSTENITE
STEELS
URI: http://elar.urfu.ru/handle/10995/132518
Условия доступа: info:eu-repo/semantics/openAccess
cc-by
Идентификатор SCOPUS: 85075338307
Идентификатор PURE: 53791080
ISSN: 2578-7616
DOI: 10.1080/25787616.2018.1560168
Располагается в коллекциях:Научные публикации ученых УрФУ, проиндексированные в SCOPUS и WoS CC

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2-s2.0-85075338307.pdf1,43 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.